Türkiye Bilişim Derneği Hakkında
Dünyada sektörün ilk derneği. Türkiye Bilişim Derneği (TBD) 22 Nisan 1971 tarihinde kurulmuştur.
Ülke genelinde yapılanma. Merkez ve 6 Şube (Ankara, Antalya, Erzurum, Eskişehir, İstanbul ve İzmir), 12 İl Temsilciliği (Adana, Afyon, Denizli, Elazığ, Gaziantep, Giresun, Hatay, Kayseri, Sivas, Trabzon, Uşak ve Van) ve Bilişimle ve Girişimci Kadın ve birçok üniversitede TBD-Genç yapılanması ile tüm Türkiye’ye yayılmıştır.
Üye profilindeki farklılık. Bireysel ve gönüllülük esaslı yapısı ile bilişim sektöründe çalışan ve bilişimle ilgilenen her kesimden üyeler bulunmaktadır. Kamu kurum ve kuruluşları, özel sektör firma çalışanları, akademisyenler, gençler, kadınlar ve emekliler.
Diğer derneklerden farkı. Türkiye Bilişim Derneği (TBD), kurulduğu 22 Nisan 1971 tarihinden itibaren, gerçekleştirdiği etkinlikler ve karar alıcılara sunduğu politika önerileriyle ülkemizin ekonomik, toplumsal ve kültürel kalkınmasına katkı veren Türkiye’nin bilişim sektöründe en büyük ve köklü sivil toplum kuruluşu olarak görev yapmaktadır. TBD, aynı zamanda, güncel konularda iş dünyası ve kamu kurumlarının ortak çözüm önerilerinin ortaya konduğu, bilgi ve deneyimlerin paylaşıldığı birçok çalışma ve etkinlikleri yapmakta olan ve 21 Nisan 1994 Tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile “Kamu Yararı” statüsünde çalışan bir Sivil Toplum Kuruluşu’dur. Bu farklılık ülkemizde kurulmuş olan günümüz itibariyle yaklaşık 110 bin STK’lar arasında yaklaşık 390 adedinde bulunmaktadır.
TBD’nin en önemli gücü. Gücünü 12.000’i aşan ve her kesimden oluşan üyeleri ve kamu kurum ve kuruluşlarının Derneğe verdiği desteklerden almaktadır.
“… Türkiye Bilişim Derneği internet ticarileşmeye başlamadan önce vardı ve 45 yıldır da var. Dünyada internet kullanılmaya başlamadan Dernek çalışmalara başlamıştı …”